Jansen, Keurslager

Van puur ambachtelijk naar complete eetwinkel

Persbericht
Mei, 2015

Gedurende het vijftigjarig bestaan van slagerij Jansen veranderde het slagersvak ingrijpend. Pieter, de zoon van Harry en Dory Jansen die in 1965 de slagerij startten aan de Mozartweg, heeft samen met Sandra, die ontwikkeling grotendeel meegemaakt. In de huidige slagerij, sinds 1989 gevestigd aan het Euterpeplein, draait het allang niet meer alleen om het bewerken van vlees.

"Ik ben opgegroeid met de slagerij, ik weet niet anders. Vanaf mijn zesde jaar liep ik al mee, draaide balletjes en ging met mijn vader mee naar het slachthuis", vertelt Pieter. De slager van toen ontwikkelde zich tot ondernemer van een complete eetwinkel, die ook de catering verzorgt en via www.bbqservice.nl een online barbecuebedrijf runt. “Elke dag worden in ons bedrijf maaltijden gekookt. De smaak speelt bij ons de belangrijkste rol. Na de smaak gaat het ook om het dierenwelzijn en om maatschappelijk ondernemen.”

Sandra en Pieter kozen in hun zaak duidelijk voor verdeling van de werkzaamheden met ieder een eigen verantwoordelijkheid. Zij als kok en verzorger van de catering. Hij als verantwoordelijke voor de planning, het doen van de bestellingen en de worstmakerij. Ze hebben een passie voor goed eten en hun beleving daarvan willen zij graag met hun klanten delen.

“De klant van tegenwoordig is druk en kiest voor het gemak. Deze klant kan in onze winkel prima terecht, van een kant en klare maaltijd tot een mooi stuk vlees voor een extra feestelijke maaltijd”, vervolgt Pieter. “We zijn de specialist in vlees en vleeswaren. We geven goed advies, ook over de keuze van vlees in een bepaald recept.” De komende weken vieren Sandra en Pieter hun jubileum met mooie acties, zie bijgaande informatie. “We verzorgen dit jaar ook weer enkele BBQ workshops. Thema dit jaar is het bereiden van grote stukken vlees op de Monolith, een keramische BBQ. Een avondvullend programma met een hapje en een drankje ”, besluit de jubilerende slager. “En niet onbelangrijk voor de komende zomermaanden: BBQ service Nederland verzorgt uw BBQ, van examenfeest tot BBQ party met compleet aangeklede tuin, met bediening en verzorging.”

Jansen, Keurslager

Euterpeplein 48a
3816NR Amersfoort
0334726329
0334779554

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:30
dinsdag 08:30 - 18:30
woensdag 08:30 - 18:30
donderdag 08:30 - 18:30
vrijdag 08:00 - 18:30
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten