Van puur ambachtelijk naar complete eetwinkel

Gedurende het vijftigenvijftigjarig bestaan van slagerij Jansen veranderde het slagersvak ingrijpend. Pieter, de zoon van Harry en Dory Jansen die in 1965 de slagerij startten aan de Mozartweg, heeft die ontwikkeling grotendeel meegemaakt. In de huidige slagerij, sinds 1989 gevestigd aan het Euterpeplein, draait het allang niet meer alleen om het bewerken van vlees. Inmiddels is Keurslagerij Jansen al 55 jaar een begrip.

"Ik ben opgegroeid met de slagerij, ik weet niet anders. Vanaf mijn zesde jaar liep ik al mee, draaide balletjes en ging met mijn vader mee naar het slachthuis", vertelt Pieter. De slager van toen ontwikkelde zich tot ondernemer van een complete eetwinkel, die ook de catering verzorgt en via www.bbqservice.nl een online barbecuebedrijf runt. “Elke dag worden in ons bedrijf maaltijden gekookt. De smaak speelt bij ons de belangrijkste rol. Na de smaak gaat het ook om het dierenwelzijn en om maatschappelijk ondernemen.”

Pieter koos in zijn zaak duidelijk voor verdeling van de werkzaamheden met voor een ieder een eigen verantwoordelijkheid. Hij zelf heeft de verantwoording voor de planning, het doen van de bestellingen en de worstmakerij. Maar iedere lid van het team heeft zijn eigen verantwoordelijkheid voor zijn eigen taken. Ze hebben een passie voor goed eten en hun beleving daarvan willen zij graag met hun klanten delen.

“De klant van tegenwoordig is druk en kiest voor het gemak. Deze klant kan in onze winkel prima terecht, van een kant en klare maaltijd tot een mooi stuk vlees voor een extra feestelijke maaltijd”, vervolgt Pieter. “We zijn de specialist in vlees en vleeswaren. We geven goed advies, ook over de keuze van vlees in een bepaald recept.” De komende weken viert Keurslager Jansen het 55 jarig jubileum met mooie acties, zie bijgaande informatie. “We verzorgen dit jaar ook weer enkele BBQ workshops. Thema dit jaar is het bereiden van grote stukken vlees op de Monolith, een keramische BBQ. Een avondvullend programma met een hapje en een drankje ”, besluit de jubilerende slager. “En niet onbelangrijk voor de komende zomermaanden: BBQ service Nederland verzorgt uw BBQ, van examenfeest tot BBQ party met compleet aangeklede tuin, met bediening en verzorging.”

Jansen, Keurslager

Euterpeplein 48a
3816NR Amersfoort
0334726329
0334779554

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:15
dinsdag 08:30 - 18:15
woensdag 08:30 - 18:15
donderdag 08:30 - 18:15
vrijdag 08:00 - 18:15
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten